Over ons

Het BetonLexicon, van 'Aanmaakwater' tot 'Zwavelzuuraantasting', is het woordenboek voor cement- en betongerelateerde informatie.

De woorden/begrippen die in de wereld van cement en beton veel worden gebruikt, zijn in dit BetonLexicon bijeengezet en voorzien van de meest zuivere omschrijving.

Bovenaan deze pagina vindt u in het alfabetisch overzicht alle begrippen die in het BetonLexicon verzameld zijn. In het zoekveld erboven kunt u zelf zoektermen ingeven.

Samenstelling redactie

Het BetonLexicon wordt samengesteld door vertegenwoordigers van de brancheverenigingen:Uitgever

Het BetonLexcion wordt uitgegeven door Aeneas Media.Extra informatie

Indien er bij een begrip meer informatie beschikbaar is, bijvoorbeeld in Cement, Betoniek of de CUR-Aanbevelingen, wordt daarnaar verwezen.Normering

Wanneer in dit BetonLexicon normen worden genoemd, wordt de meest recente uitgave van genoemde norm bedoeld, inclusief aanvullingen. Meer informatie over de normen is te vinden op de website van NEN.Suggesties


Het BetonLexicon is gevuld met een groot aantal begrippen. De samenstelling hiervan is een continuproces, aan de verdere invulling wordt steeds gewerkt.

Heeft u suggesties voor begrippen die u graag in het BetonLexicon wilt laten opnemen, stuur dan een e-mailbericht naar info@cementenbeton.nlDisclaimer

Hoewel de grootst mogelijke zorg wordt besteed aan de inhoud van het BetonLexicon, zijn de samenstellers en de uitgever niet aansprakelijk voor de gevolgen, van welke aard ook, van handelingen en/of beslissingen gebaseerd op informatie van deze site.